Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
19.04.2022, 09:00

Τα μέτρα που ισχύουν το Πάσχα στην εστίαση

Τα μέτρα που ισχύουν το Πάσχα στην εστίαση

Τα μέτρα που ισχύουν το Πάσχα 2022 σε εστίαση και διασκέδαση, αναφέρονται στο νέο ΦΕΚ που δημοσιεύστηκε τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022. 

Οι ανεμβολίαστοι συνεχίζουν να μην έχουν πρόσβαση τόσο στην εστίαση όσο και τη διασκέδαση. Στο ΦΕΚ για τα μέτρα που ισχύουν, διεκρινίζεται επίσης πότε κάποιος θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος.

Τα κέντρα διασκέδασης και η εστίαση λειτουργούν αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους (όσοι έχουν κάνει τις τρεις δόσεις) ή εμβολιασμένους με δύο δόσεις και έχουν παρέλθει μέχρι εννέα μήνες και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, προβλέπεται υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο των πελατών πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Επίσης, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής.

Σε επιχειρήσεις που λειτουργούν σε ανοικτό υπαίθριο χώρο και διαθέτουν άδεια λειτουργείας για κατάστημα υγειοονομικού ενδιαφέροντος ο πελάτης πρέπει να επιδείξει:

Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή

πιστοποιητικού νόσησης ή

βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για covid-19 (rapid test, μοριακό).

Μέχρι πότε ισχύουν τα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ΦΕΚ σχετικά με το πώς θα κάνουμε Πάσχα φέτος, τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό παραμένουν σε ισχύ για δύο εβδομάδες περίπου.

Ειδικότερα, τα έκτακτα μέτρα προστασίας από την covid-19 της Δημόσιας Υγείας θα διαρκέσουν μέχρι την 1η Μαΐου.

Διευκρινίζεται ότι η μάσκα παραμένει υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, όπως και η τήρηση 1,5 μ. απόστασης.